Vergoedingen Podotherapie

Aanvullende verzekeringen

VergoedingenPodotherapie wordt ruimschoots vergoed binnen de meeste aanvullende verzekeringen, waarbij het eigen risico NIET van toepassing is en geen verwijzing van de huisarts noodzakelijk is. De vergoedingen verschillen wel sterk en zijn afhankelijk van het aanvullende pakket wat u heeft gekozen. Sommige vezekeraars hebben een totaalbedrag voor voetzorg opgenomen, waar vanuit ook ander voetzorgverleners zoals de (medisch) pedicure vergoed worden. Dit kan wel eens nadelig zijn voor de hoogte van de individuele vergoedingen wanneer u bij meerdere voetzorgverleners onder behandeling bent. Let hierop om verrassingen te voorkomen. Bij twijfel raden wij u sterk aan om uw verzekeraar te bellen om de hoogte van uw vergoeding te checken. Let daarbij op dat u vraagt naar de vergoeding voor podotherapie.

Klik hier voor de actuele vergoedingen

Diabetesvoetzorg

Podotherapeutische voetzorg bij de diabetische voet is onderdeel van de basisverzekering wanneer er een verhoogd risico (SIMM's 1) of een hoog tot zeer hoog risico (SIMM's 2 of 3) aanwezig is op het ontstaan van wonden. Wanneer deze zorg wordt geleverd als zijnde ketenzorg (uw huisarts heeft dan samen met diverse andere zorgverleners afspraken met de zorgverzekeraar gemaakt) is er een sprake van eigen risico. Wanneer u onder behandeling bent van een specialist, of uw huisarts heeft geen afspraken gemaakt, heeft u ook recht op voetzorg vanuit de basisverzekering maar is het eigen risico wel van toepassing.

Keuze verzekeraar

Elk nieuw verzekeringsjaar kunt u uw verzekering wijzigen. U kunt opnieuw en bewust kiezen waar u zich verzekert en eventueel voor welk aanvullend pakket u kiest. Heeft u klachten aan voet, knie, heup of rug door een verkeerde voetstand of looppatroon? Of bent u al onder behandeling van een podotherapeut?  Lees dan alles over wat de verschillende zorgverzekeraars vergoeden met betrekking tot podotherapie, podotherapeutische zolen en diabetesvoetzorg

Zaans Medisch Centrum

We zijn sinds 1994 verbonden aan het Zaans Medisch Centrum.

Zorggroep ROHA Amsterdam

Dit is een samenwerkingsverband van 140 huisartsen uit de regio Amsterdam.

Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten

Podotherapeuten zijn erkende paramedici en voldoen aan een groot aantal kwaliteitseisen.

Kwaliteitsregister Paramedici

Specifieke informatie en informatie over de werkwijze van onze praktijk.

Nederlandse Vereniging van diabetes podotherapeuten

Diabetes podotherapeuten

Zorggroep Arts & Zorg

aangesloten bij Arts&Zorg Hoornseveld

Praktijkkeurmerk

Praktijkkeurmerk

Stichting eerstelijns zorggroep

Stichting eerstelijns zorggroep

Podotherapie Amsterdam - Sitemap - Zoeken - Disclaimer