Huidaandoeningen

Kloofvorming

Kloofvorming komt vaak voor. Kloven worden meestal veroorzaakt door een droge huid en kan tot meer klachten lijden bij veel eeltvorming rondom de hiel. Voor de meeste mensen is het een cosmetisch probleem maar als de kloven diep zijn en er is een wond in de kloof kan het zeer veel pijn veroorzaken bij lopen en het kan gaan bloeden.

lees meer

Clavus- en eeltproblematiek

EELT
Eeltvorming is een natuurlijke reactie van het lichaam om de huid te beschermen. Eelt is een beschermende verdikking van de bovenste huidlaag die ontstaat door te hoge druk en wrijving.

In delen van de wereld waar mensen veel blootsvoets lopen, kan een dikke laag eelt ontstaan onder de voet, waardoor er een beschermende laag ontstaat. In andere delen van de wereld, waar mensen meer op schoenen lopen, kan eelt onder de voeten juist een probleem zijn.

Eelt vind je meestal onder de bal van de voet en op de hiel maar kan overal voorkomen als reactie van de huid op een verhoogde druk. Wanneer het eelt dikker wordt, geeft dit meer druk tegen de huid en er ontstaat pijn of een branderig gevoel.

lees meer

Ingegroeide nagels

WAT ZIJN DE SYMPTOMEN?
Pijn is het belangrijkste symptoom welke meestal begint als een lichte irritatie. Dit kan door druk op de zijkant van de nagel. De teen hoeft niet geïnfecteerd te zijn maar de ontsteking kan wel verspreiden. De teen is rood en ontstoken (paronychia) en er kan pus inzitten (infectie).

lees meer

Zweetvoeten

OORZAKEN VAN ZWEETVOETEN
Voeten gaan ruiken als de voet zweet wanneer het zich in de schoen bevindt. Het is de interactie tussen het zweten van de voet en de schoen samen met bacteriën die de geur veroorzaken. Voeten hebben meer zweetklieren dan welk ander deel van het lichaam ook. Zij kunnen dus veel zweten, maar niet luchten vanwege het gesloten karakter van de schoenen. De bacteriën produceren afvalstoffen welke de geur veroorzaakt.

lees meer

* Verrucae / wratten

Zaans Medisch Centrum

We zijn sinds 1994 verbonden aan het Zaans Medisch Centrum.

Zorggroep ROHA Amsterdam

Dit is een samenwerkingsverband van 140 huisartsen uit de regio Amsterdam.

Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten

Podotherapeuten zijn erkende paramedici en voldoen aan een groot aantal kwaliteitseisen.

Kwaliteitsregister Paramedici

Specifieke informatie en informatie over de werkwijze van onze praktijk.

Nederlandse Vereniging van diabetes podotherapeuten

Diabetes podotherapeuten

Zorggroep Arts & Zorg

aangesloten bij Arts&Zorg Hoornseveld

Praktijkkeurmerk

Praktijkkeurmerk

Stichting eerstelijns zorggroep

Stichting eerstelijns zorggroep

Podotherapie Amsterdam - Sitemap - Zoeken - Disclaimer