Enkelklachten

Verzwikte enkel

VERZWIKTE ENKEL
Het meest voorkomende trauma aan de enkel is een verzwikte enkel met op lange termijn vaak chronische enkelpijn. De verzwikte enkel wordt vaak veroorzaakt door een inversietrauma (het naar buiten kantelen van de enkel). Een verzwikte enkel is de verstrekking van de ligamenten en de meeste schade wordt veroorzaakt aan het talo fibula ligament. Soms zijn ook de pezen beschadigd.

lees meer

Tarsaal tunnel syndroom

Het tarsaal tunnel syndroom komt overeen met het meer bekende carpaal tunnel syndroom (bij de pols) en wordt veroorzaakt door beknelling van een zenuw: de nervus tibialis.
De nervus tibialis volgt een lange, kronkelige route, vanaf de rug via de achterkant van het been naar de enkel. Vlak boven de enkel draait de zenuw door een bottige tunnel naar de binnenenkel toe. Daar ligt de nervus tibialis, samen met een slagader, tussen 3 spiergroepen in. Dit alles wordt strak bij elkaar gehouden door een stevige band (het ligament laciniatum) aan de binnenzijde van de enkel. De zenuw loopt als het ware door een tunnel; de tarsaal tunnel.

lees meer

Achilles tendonitis

Achilles tendinitis is een pijnlijke en een immobiel makende ontsteking van de achillespees. De achillespees is de grootste en sterkste pees van ons lichaam. De achillespees bevindt zich aan de achterkant van het onderbeen en verbindt de kuitspieren met de voet. De achillespees geeft ons de mogelijkheid op onze tenen te kunnen staan en zo te kunnen lopen. Een achilles tendinitis kan het lopen onmogelijk maken.

lees meer

Zaans Medisch Centrum

We zijn sinds 1994 verbonden aan het Zaans Medisch Centrum.

Zorggroep ROHA Amsterdam

Dit is een samenwerkingsverband van 140 huisartsen uit de regio Amsterdam.

Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten

Podotherapeuten zijn erkende paramedici en voldoen aan een groot aantal kwaliteitseisen.

Kwaliteitsregister Paramedici

Specifieke informatie en informatie over de werkwijze van onze praktijk.

Nederlandse Vereniging van diabetes podotherapeuten

Diabetes podotherapeuten

Zorggroep Arts & Zorg

aangesloten bij Arts&Zorg Hoornseveld

Praktijkkeurmerk

Praktijkkeurmerk

Stichting eerstelijns zorggroep

Stichting eerstelijns zorggroep

Podotherapie Amsterdam - Sitemap - Zoeken - Disclaimer